▷ 8 Dynamics About Faith (samo najbolje)

John Kelly 12-10-2023
John Kelly

Ako ste posrednik u grupi i želite raditi dinamiku koja govori o vjeri, u nastavku ćete pronaći 8 ideja za jednostavne i lake dinamike koje možete raditi sa grupama koje će vam pomoći da integrišete ljude i pričate malo o Bogu .

1. Pouzdanje u Boga

Za ovu dinamiku trebat će vam: šal ili povez za oči, materijali za pravljenje prepreka kao što su čunjevi, stolice, boce, kutije itd. Raširite ove objekte kako biste sastavili stazu sa preprekama.

Podijelite učesnike u parove. Jedan od učesnika će imati povez na očima, a drugi neće. Prvi će morati da se suoči sa putem, a drugi će ga voditi tako da pokuša izbjeći prepreke.

Ideja je da se izazove razmišljanje, jer je povjerenje u Boga veoma važno, čak i kada ne znamo šta se dešava ispred nas i hodali smo kao s povezom na očima.

Vidi_takođe: Duhovna značenja narandži: stvarni život i snovi

2. Ne bojte se

Nije potreban nikakav materijal za izvođenje ove dinamike. Trebalo bi započeti tako što ćete zamoliti grupu učesnika da bude potpuno tiha. Samo će savjetnik moći govoriti i to na oprezan način.

Svi treba da formiraju uski krug. Ako ima mnogo učesnika, u centru se mogu formirati polukrugovi, tako da su svi veoma blizu jedan drugom.

Jedan učesnik treba da stane u centar, zatvori oči i pusti telo tako da padne sa Oprirodna težina. Ostatak grupe će ga morati držati kako ne bi pao na zemlju.

Neki učesnici će imati dosta poteškoća u tome, ali na njima se mora insistirati, jer je odraz ove dinamike se upravo radi o povjerenju u Boga, ne možemo ga vidjeti, ali moramo vjerovati da će nas zaštititi od opasnosti.

3. Zašto mi Bog ne odgovara?

Ovo je dinamika za djecu. Za izvođenje ove dinamike trebat će vam vrećica sa slatkišima poput bombona, lizalica i bombona.

Djeci morate ponuditi slatkiše i reći da će svi dobiti slatkiše, ali da za to moraju pitajte na ljubazan način. Na taj način, kada počnu da traže slatkiš, daćete ga samo nekolicini, dok će ostali reći da ga neće dobiti odmah ili da treba da čekaju da ga dobiju, čak i ako je slatkiš tamo.

Ideja je da se razmisli o Božjem vremenu i važnosti molitve. Često želimo stvari odmah, ali trebamo vjerovati u snagu naših molitava i biti svjesni da će Bog učiniti stvari u pravo vrijeme.

4. Ključ je molitva

Da biste izvršili ovu dinamiku, trebat će vam katanac, nekoliko ključeva, kutija koja se može zaključati ovim lokotom i dragocjenosti, čak i ako su male. Na ključu koji otvara katanac napravite mali natpis sa riječju "molitva".

AIdeja je da učenici shvate da su ključevi sredstva za postizanje nečega i da ispravni ključevi mogu otvoriti željena mjesta. Ali, jedan ključ je poseban, to je onaj koji će nas navesti da živimo ono što najviše želimo, taj ključ je molitva.

5. Ne ispuštajte loptu

Da biste izveli ovu dinamiku, trebat će vam baloni, papir i olovke.

Trebali biste početi tako što ćete svakom učesniku dati balon i komad papira. Na taj papir treba da napišu molbu za molitvu, a zatim je stave u mjehur i napune. I molba za molitvu i balon moraju biti identificirani.

Postavite učesnike u krug i zamolite ih da bacaju loptice u zrak, sprječavajući ih da padnu na tlo. Nakon vremena koje možete odmjeriti, zamolite svakoga da uzme balon koji nije njihov i učini isto, bacivši ga i spriječivši da padne na tlo.

Ova dinamika ima za cilj promovirati razmišljanje o važnost brige o sebi, ali i o potrebama drugih. Na kraju svako treba da uzme molbu drugog prijatelja i odnese je kući da se pomoli za njega.

Vidi_takođe: ▷ Objekti sa C 【Potpuna lista】

6. Partnerstva

Ovu dinamiku treba izvesti u velikoj prostoriji. Učesnici treba da formiraju parove i onda se svako mora moliti za sebe i moliti Boga za nešto.

Onda moraju ponovo pitati Boga, ali produžiti sve tokoji je tražio za sebe kao i za svog partnera.

Dinamika ima za cilj razumijevanje potrebe da se moli i za druge, a ne samo za sebe.

7. Svjetlost je veća od straha

Da biste izvršili ovu dinamiku, trebat će vam svijeće, šibice i dva balona. Mjehuri se moraju naduvati, a zatim sakriti. Svjetla u prostoriji moraju biti ugašena kako bi svi bili u mraku. Učesnici moraju šutjeti, a onda jedan od balona iskočiti.

Zatim zapaliti svijeću i pitati ko se uplašio i zašto se to dogodilo. Zatim dajte svakom po svijeću i zapalite ih. Nakon toga iskočite drugu bešiku.

Trebalo bi razmisliti o važnosti svijeće koja predstavlja Isusa u našim životima. I poređenje između trenutka bez svijeće i poslije s njom.

8. Dynamic of Faith

Da izvršite ovu dinamiku trebat će vam mala svijeća, sedmodnevna svijeća, veliki ledeni kamen, kristalni kamen i riječni kamen.

Upalite obje svijeće i zamolite učesnike da ih pogledaju. Zamolite ih da ukažu na razlike među njima. Recite im da veličina plamena ne zavisi od veličine svijeće.

Sada stavite tri kamena ispred njih, riječni kamen, kristalni kamen i ledeni kamen. Zamolite ih da ih pogledaju i ukažu na razlike među njima. Lightovu temu u nastavku radi razmišljanja o otpornosti ovog kamenja, posebno u pogledu leda koji se topi. Uporedite vjeru sa dvije situacije.

John Kelly

John Kelly je renomirani stručnjak za tumačenje i analizu snova i autor popularnog bloga Meaning of Dreams Online. Sa dubokom strašću za razumijevanjem misterija ljudskog uma i otkrivanjem skrivenih značenja iza naših snova, John je svoju karijeru posvetio proučavanju i istraživanju carstva snova.Prepoznat po svojim pronicljivim i provokativnim tumačenjima, John je stekao lojalne sljedbenike entuzijasta snova koji željno iščekuju njegove najnovije objave na blogu. Svojim opsežnim istraživanjem kombinuje elemente psihologije, mitologije i duhovnosti kako bi pružio sveobuhvatna objašnjenja za simbole i teme prisutne u našim snovima.Džonova fascinacija snovima počela je u njegovim ranim godinama, kada je iskusio živopisne i ponavljajuće snove koji su ga zaintrigirali i želeli da istraži njihov dublji značaj. To ga je navelo da stekne diplomu iz psihologije, a zatim i magistrirao iz studija snova, gdje se specijalizirao za tumačenje snova i njihov utjecaj na naš budni život.Sa više od decenije iskustva u ovoj oblasti, Džon je postao dobro upućen u različite tehnike analize snova, omogućavajući mu da ponudi dragocene uvide pojedincima koji traže bolje razumevanje svog sveta snova. Njegov jedinstveni pristup kombinuje i naučne i intuitivne metode, pružajući holističku perspektivuodjekuje raznolikom publikom.Osim prisustva na internetu, John također vodi radionice tumačenja snova i predavanja na prestižnim univerzitetima i konferencijama širom svijeta. Njegova topla i privlačna ličnost, u kombinaciji sa njegovim dubokim znanjem o ovoj temi, čine njegove sesije upečatljivim i nezaboravnim.Kao zagovornik samootkrivanja i ličnog rasta, John vjeruje da snovi služe kao prozor u naše najdublje misli, emocije i želje. Kroz svoj blog Meaning of Dreams Online, on se nada da će osnažiti pojedince da istraže i prihvate svoj podsvjesni um, što će na kraju dovesti do smislenijeg i ispunjenijeg života.Bilo da tražite odgovore, tražite duhovno vodstvo ili ste jednostavno zaintrigirani fascinantnim svijetom snova, Johnov blog je neprocjenjiv resurs za razotkrivanje misterija koje leže u svima nama.