▷ Boje sa K – 【Kompletna lista】

John Kelly 12-10-2023
John Kelly

Da li ste znali da postoje boje sa K? Možda se čini veoma čudnim, ali postoje i mi ćemo vam otkriti šta su!

Ko je ikada igrao stop prihvatio je veliki izazov kada je nacrtano slovo bilo slovo K. To je zato što je veoma teško je pronaći riječi na portugalskom koje počinju tim slovom. Ali, uprkos tome što je teško i ima vrlo malo boja sa tim slovom, donijeli smo vam listu sa njihovim imenima kako više nikada ne biste gubili bodove u igri.

Stop ili Adedonha, kako je još poznato, je igra u kojoj morate zapamtiti imena koja počinju određenim slovom, koje se izvlači na početku svake runde. Zato, razmišljajući o tome da vam pomognemo da zapamtite boje pomoću K, donijeli smo vam ovaj post pun informacija.

Ako nikada niste igrali stop, morate znati ovu zabavnu i popularnu igru ​​širom Brazila. Sigurno ćete se jako zabaviti sa svojim prijateljima, a moći ćete i vježbati svoje pamćenje.

Sada saznajmo koje boje počinju slovom k.

Lista boja sa K

  • Kiwi
  • Kobi
  • Kobicha

Kako zapamtiti boje?

Kao što možete vidjeti da boje sa K imaju prilično čudna imena i možda njihovo pamćenje nije lak proces, zato ćemo vam dati nekoliko savjeta.

– Vi ne treba ih sve zapamtiti, samo one kojelakše su vam;

– Upoznajte boje, koje nijanse predstavljaju, tako da možete izgraditi vizualnu memoriju na njih;

– Povežite naziv svake boje sa stvarima koje već imate znaj znaj, pa će tvoj um koristiti ove asocijacije kada ih pokušava zapamtiti.

Jesi li ikada igrao stop? Saznajte više o ovoj igrici

Stop je vrlo popularna igra, ako je nikada niste igrali, siguran sam da ste barem čuli za nju.

U nekim mjesta može dobiti druga imena poput Adedonha, Adedanha, Voćna salata, Ime-Mesto-Objekat, između ostalih. To je igra koja djeluje kao prava vježba pamćenja.

Vidi_takođe: ▷ Dreamcatcher Značenje Zlo Nevjerovatno

Igra se u grupi i da biste je mogli igrati potrebno je najmanje dvoje ljudi. Aktuelnije online verzije vam omogućavaju da igrate sami, kroz virtuelne sobe koje povezuju ljude sa drugih mjesta.

Igrači biraju niz kategorija kao što su automobili, predmeti, životinje, boje, mjesta, pridjevi, između ostalog. Svaka od ovih kategorija se unosi u kolonu tabele. Nakon toga se izvlači slovo abecede i od tog slova svaki igrač treba da pronađe ime koje odgovara svakoj kategoriji.

Igrač koji prvi popuni sve praznine viče “stop” i zaustavlja igru. Zatim se provjeravaju postavljena imena i izračunava se rezultat svakog od njih. Od kadapobjednik je onaj koji zapamti najviše riječi za svaku od kategorija.

Vidi_takođe: ▷ Da li sanjanje o psu ima sreće u igri životinja?

Cool ha!? Ako nikada niste igrali Stop, okupite svoje prijatelje, sigurno će biti jako zabavno.

John Kelly

John Kelly je renomirani stručnjak za tumačenje i analizu snova i autor popularnog bloga Meaning of Dreams Online. Sa dubokom strašću za razumijevanjem misterija ljudskog uma i otkrivanjem skrivenih značenja iza naših snova, John je svoju karijeru posvetio proučavanju i istraživanju carstva snova.Prepoznat po svojim pronicljivim i provokativnim tumačenjima, John je stekao lojalne sljedbenike entuzijasta snova koji željno iščekuju njegove najnovije objave na blogu. Svojim opsežnim istraživanjem kombinuje elemente psihologije, mitologije i duhovnosti kako bi pružio sveobuhvatna objašnjenja za simbole i teme prisutne u našim snovima.Džonova fascinacija snovima počela je u njegovim ranim godinama, kada je iskusio živopisne i ponavljajuće snove koji su ga zaintrigirali i želeli da istraži njihov dublji značaj. To ga je navelo da stekne diplomu iz psihologije, a zatim i magistrirao iz studija snova, gdje se specijalizirao za tumačenje snova i njihov utjecaj na naš budni život.Sa više od decenije iskustva u ovoj oblasti, Džon je postao dobro upućen u različite tehnike analize snova, omogućavajući mu da ponudi dragocene uvide pojedincima koji traže bolje razumevanje svog sveta snova. Njegov jedinstveni pristup kombinuje i naučne i intuitivne metode, pružajući holističku perspektivuodjekuje raznolikom publikom.Osim prisustva na internetu, John također vodi radionice tumačenja snova i predavanja na prestižnim univerzitetima i konferencijama širom svijeta. Njegova topla i privlačna ličnost, u kombinaciji sa njegovim dubokim znanjem o ovoj temi, čine njegove sesije upečatljivim i nezaboravnim.Kao zagovornik samootkrivanja i ličnog rasta, John vjeruje da snovi služe kao prozor u naše najdublje misli, emocije i želje. Kroz svoj blog Meaning of Dreams Online, on se nada da će osnažiti pojedince da istraže i prihvate svoj podsvjesni um, što će na kraju dovesti do smislenijeg i ispunjenijeg života.Bilo da tražite odgovore, tražite duhovno vodstvo ili ste jednostavno zaintrigirani fascinantnim svijetom snova, Johnov blog je neprocjenjiv resurs za razotkrivanje misterija koje leže u svima nama.