Mogu li tetovaže promijeniti vaše čakre? Sve što trebate znati

John Kelly 12-10-2023
John Kelly

Svaka promjena vašeg tijela može modificirati vaše čakre i tok vaše energije. Ali šta se događa kada se tetovirate?

Vidi_takođe: ▷ Sanjati o novčanici od 100 reala 【Je li to sreća?】

Zamislite svoje tijelo kao mapu: energija cirkulira kroz njega, a to je vođeno različitim aspektima naše tjelesnosti.

Unutar energetskog polja koje je naše tijelo, čakre su ključne tačke, koje su međusobno povezane i koje su povezane s našim fizičkim, mentalnim i emocionalnim stanjem.

Tetoviranje, onda, vjerovatno mijenja čakri i energetska mapa našeg tijela. Ali da li je ovo loše? Ne nužno, sve dok razumijete kako to funkcionira.

Naše tijelo je poput mape:

Energija teče kroz nas, ne nasumično: vodi se putem mnogih signala koje prima od tijela, na primjer sedam čakri.

Dakle, vitalna energija može znati kuda treba ići. Ako, na primjer, imamo blokiranu čakru, tok energije je iskrivljen. Zato i ne čudi što nam ova situacija donosi komplikacije na više nivoa.

Kada se tetoviramo, utiskujemo novi znak na ovu energetsku mapu. Čineći to, izaziva se energetska promjena koja utiče na našu cjelokupnu auru, pa čak i na duhovni nivo.

Ali možete holistički raditi na značenju ovih crteža na koži, da svu pažnju i energiju usmjerite na ono što mi želimorad ili projekat na duži rok.

Vidi_takođe: ▷ Da li je sanjati bijelu pticu loš znak?

Na primjer, ako želimo zaštititi svoje tijelo, možemo se tetovirati sa simbolom zaštite. Ili ako postoji posebna čakra s kojom uvijek moramo raditi, možemo je istetovirati na svom tijelu kao znak promjene.

Izmijenjena mapa

Slijedeći analogiju tijelo kao mapu energije, važno je razumjeti da i tetovaže i pirsing uključuju promjenu. Odnosno, energija će teći u vašem tijelu jednako neredovito kao da ste ušli u grad sa starom mapom.

Zbog toga je veoma važno pažljivo pogledati koju vrstu tetovaže želite da uradite, ali iznad svega, naporno radite na preusmjeravanju energije kroz njene uobičajene kanale nakon što imate sliku na koži ili je probušite.

Zato nakon tetovaže vježbajte puno meditacije i dobro radite balansirajući čakre .

Da li ste znali da tetovaže mogu promijeniti vaše čakre? Podijelite ovu informaciju!

John Kelly

John Kelly je renomirani stručnjak za tumačenje i analizu snova i autor popularnog bloga Meaning of Dreams Online. Sa dubokom strašću za razumijevanjem misterija ljudskog uma i otkrivanjem skrivenih značenja iza naših snova, John je svoju karijeru posvetio proučavanju i istraživanju carstva snova.Prepoznat po svojim pronicljivim i provokativnim tumačenjima, John je stekao lojalne sljedbenike entuzijasta snova koji željno iščekuju njegove najnovije objave na blogu. Svojim opsežnim istraživanjem kombinuje elemente psihologije, mitologije i duhovnosti kako bi pružio sveobuhvatna objašnjenja za simbole i teme prisutne u našim snovima.Džonova fascinacija snovima počela je u njegovim ranim godinama, kada je iskusio živopisne i ponavljajuće snove koji su ga zaintrigirali i želeli da istraži njihov dublji značaj. To ga je navelo da stekne diplomu iz psihologije, a zatim i magistrirao iz studija snova, gdje se specijalizirao za tumačenje snova i njihov utjecaj na naš budni život.Sa više od decenije iskustva u ovoj oblasti, Džon je postao dobro upućen u različite tehnike analize snova, omogućavajući mu da ponudi dragocene uvide pojedincima koji traže bolje razumevanje svog sveta snova. Njegov jedinstveni pristup kombinuje i naučne i intuitivne metode, pružajući holističku perspektivuodjekuje raznolikom publikom.Osim prisustva na internetu, John također vodi radionice tumačenja snova i predavanja na prestižnim univerzitetima i konferencijama širom svijeta. Njegova topla i privlačna ličnost, u kombinaciji sa njegovim dubokim znanjem o ovoj temi, čine njegove sesije upečatljivim i nezaboravnim.Kao zagovornik samootkrivanja i ličnog rasta, John vjeruje da snovi služe kao prozor u naše najdublje misli, emocije i želje. Kroz svoj blog Meaning of Dreams Online, on se nada da će osnažiti pojedince da istraže i prihvate svoj podsvjesni um, što će na kraju dovesti do smislenijeg i ispunjenijeg života.Bilo da tražite odgovore, tražite duhovno vodstvo ili ste jednostavno zaintrigirani fascinantnim svijetom snova, Johnov blog je neprocjenjiv resurs za razotkrivanje misterija koje leže u svima nama.