▷ Objekti sa Q 【Kompletna lista】

John Kelly 12-10-2023
John Kelly

Pitate li se postoje li nazivi objekata sa Q? U ovom postu ćete saznati da postoje, a mi ćemo vam reći šta su.

Vidi_takođe: 10 duhovnih značenja Lucky Bambusa

Ko voli da igra stop/adonha zna da je jedna od najpopularnijih kategorija u igrama riječima kategorija predmeta. Znamo da postoji beskonačan broj vrsta objekata na svijetu, ali istina je da kada se nacrtaju određena slova, kao što je slovo Q na primjer, runda igre može postati veliki izazov.

Potrebno je ostaviti naravno da je predmet nešto konkretno, komad, nešto što ima masu, oblik, mjeru.

Ako želite da proširite svoj vokabular, naučite nove riječi i osigurajte svoje bodove u sljedećem igre riječima, onda će vam lista koju smo pripremili biti vrlo korisna.

Vidi_takođe: ▷ 9 tekstova od 8 mjeseci upoznavanja – nemoguće je ne plakati

U nastavku provjerite koji su postojeći objekti čija imena počinju na slovo Q.

Lista objekata sa Q

 • Davisov kvadrant
 • Kvadricikl
 • Četvorocikl
 • Okvir
 • Biciklistička karta
 • Clana tabla
 • Slagalica
 • Orašara
 • Aparat za sir
 • Quena
 • Quepe
 • Kimono
 • Quintclave

Kako zapamtiti imena objekata

Kladim se da kada ste čitali ovu listu objekata sa Q, postali znatiželjni o imenima neke od njih. To se događa zato što neki objekti na ovoj listi zaista nisu uobičajeni za nas i uvijek ostaju u nepoznatom.

Ali, akoAko želite da zapamtite ova imena, bilo da povećate svoj vokabular ili igrate igre riječima, morat ćete produbiti svoje znanje o njima, a mi ćemo sada objasniti zašto.

Ispostavilo se da nije jednostavno zapamtiti riječi koje su nam nepoznati. Za to morate raditi intenzivnu vježbu pamćenja i jako stimulirati svoj mozak. Idealno za pohranjivanje bilo kakvih informacija je da ih tražite.

Neki savjeti će vam pomoći da zapamtite objekte pomoću Q

 • Pročitajte listu sa imena objekata sa Q nekoliko puta zaredom.
 • Odaberite one koje vam je najteže zapamtiti i istražite ih.
 • Istražite ove objekte, posebno one koje ne znate znam još. Potražite informacije o njemu, čemu služi, koje je veličine i oblika i druge važne karakteristike. Što više informacija znate, lakše ćete se kasnije sjetiti.
 • Pokušajte stvoriti mentalne asocijacije. Aparat za proizvodnju sira se, na primjer, koristi za oblikovanje sira. Jeste li ikada vidjeli nekoga kako pravi sir? Ovo sjećanje može biti relevantno ako je povezano s tim imenom.

Pogledajte igru ​​Stop/Adedonha

Pa, ako volite igre riječima, vjerojatno već čuli ili čak igrali ovu igru. U zavisnosti od regije može se zvati na različite načine, kao što su Stop, Adedonha,Adedanha, voćna salata, ime-mjesto-predmet ili jednostavno igra riječi.

U ovoj igri izazov je biti u stanju zapamtiti imena/riječi koje počinju određenim slovom abecede.

Ako želite dobar savjet da počnete vježbati svoje pamćenje, evo igre koju vrijedi igrati.

Naučite igrati

 • Za početak Stop/ Adedonha igra zahtijeva najmanje dva igrača;
 • Svaki igrač mora nacrtati tablicu, na listu papira, gdje svaka kolona tabele mora odgovarati kategoriji/a temi;
 • Ovo su prijedlozi za kategorije za igranje Stop: životinje, voće, automobili, ime, pridjevi, predmeti, boje, hrana, piće, sport, nazivi filmova, umjetnici, dijelovi tijela, grad, država, država, glavni gradovi, brend, komad odjeće, fudbal tim, naziv ulice, naziv pjesme, itd;
 • Za početak prvog kruga, mora se izvući slovo abecede. Crtanje se vrši okretanjem prstiju kao neparno ili parno. Zbroj svih izbačenih prstiju se računa po abecedi i dobijeno slovo se bira za krug. Ako se tri prsta puste, na primjer, slovo je C;
 • Čim se slovo otkrije, runda počinje i svaki igrač treba da popuni red riječju za svaku kategoriju, na primjer: ime sa q, objekat sa q, boja sa q i tako dalje;
 • Prvi kojiuspjevši završiti liniju, viče “Stop” i zaustavlja rundu;
 • Dodajte 10 bodova za svaku ispravno popunjenu riječ koju drugi igrač ne ponavlja, 5 bodova za one koje se pojavljuju više puta i 0 bodova za one koje se ponavljaju nije popunjeno.

John Kelly

John Kelly je renomirani stručnjak za tumačenje i analizu snova i autor popularnog bloga Meaning of Dreams Online. Sa dubokom strašću za razumijevanjem misterija ljudskog uma i otkrivanjem skrivenih značenja iza naših snova, John je svoju karijeru posvetio proučavanju i istraživanju carstva snova.Prepoznat po svojim pronicljivim i provokativnim tumačenjima, John je stekao lojalne sljedbenike entuzijasta snova koji željno iščekuju njegove najnovije objave na blogu. Svojim opsežnim istraživanjem kombinuje elemente psihologije, mitologije i duhovnosti kako bi pružio sveobuhvatna objašnjenja za simbole i teme prisutne u našim snovima.Džonova fascinacija snovima počela je u njegovim ranim godinama, kada je iskusio živopisne i ponavljajuće snove koji su ga zaintrigirali i želeli da istraži njihov dublji značaj. To ga je navelo da stekne diplomu iz psihologije, a zatim i magistrirao iz studija snova, gdje se specijalizirao za tumačenje snova i njihov utjecaj na naš budni život.Sa više od decenije iskustva u ovoj oblasti, Džon je postao dobro upućen u različite tehnike analize snova, omogućavajući mu da ponudi dragocene uvide pojedincima koji traže bolje razumevanje svog sveta snova. Njegov jedinstveni pristup kombinuje i naučne i intuitivne metode, pružajući holističku perspektivuodjekuje raznolikom publikom.Osim prisustva na internetu, John također vodi radionice tumačenja snova i predavanja na prestižnim univerzitetima i konferencijama širom svijeta. Njegova topla i privlačna ličnost, u kombinaciji sa njegovim dubokim znanjem o ovoj temi, čine njegove sesije upečatljivim i nezaboravnim.Kao zagovornik samootkrivanja i ličnog rasta, John vjeruje da snovi služe kao prozor u naše najdublje misli, emocije i želje. Kroz svoj blog Meaning of Dreams Online, on se nada da će osnažiti pojedince da istraže i prihvate svoj podsvjesni um, što će na kraju dovesti do smislenijeg i ispunjenijeg života.Bilo da tražite odgovore, tražite duhovno vodstvo ili ste jednostavno zaintrigirani fascinantnim svijetom snova, Johnov blog je neprocjenjiv resurs za razotkrivanje misterija koje leže u svima nama.