▷ Profesije sa B 【Puna lista】

John Kelly 12-10-2023
John Kelly

Znate li nazive zanimanja sa B? U ovom postu ćete saznati koje su profesije čija imena počinju tim slovom.

Ako ste već igrali Stop/ Adedonha, sigurno ste se već suočili s izazovom da zapamtite profesije sa slovo B. U trenutku igre ovo je možda bio težak zadatak, jer ga vrijeme runde čini veoma teškim. Ali, istina je da postoji nekoliko profesija sa slovom B i mi ćemo vam u ovom postu pokazati šta su to.

Neposredno ispod ćete naći listu sa ovim nazivima profesija sa B, koji istražili smo i donijeli posebno za vas. Siguran sam da ćete, nakon što zapamtite imena sadržana u njemu, garantirati bodove u sljedećim rundama Stop you play.

Zato, pogledajte listu profesija sa B za koje smo pripremili

Lista zanimanja sa B

 1. Dadilja
 2. Pozadinski ured
 3. Prodaja Back Office
 4. Swinger
 5. Prodavač
 6. Bamburista
 7. Barista
 8. Barmen
 9. Jaslica
 10. Knjižničar
 11. Agent za ulaznice
 12. Bioinformator
 13. Biolog
 14. Biolog
 15. Biomedicinski
 16. Biohemičar
 17. Biotehnolog
 18. Blaster
 19. Blogger
 20. Blogger
 21. Civilni vatrogasac
 22. Industrijski vatrogasac
 23. Booker
 24. vezilac
 25. Borracheiro
 26. Poslovni partner

Kako zapamtiti nazive profesija

Ako vam se svidjela naša listaprofesija sa slovom B i želi da zapamti ova imena, kako bi garantovao da ćeš, kada trebaš da zapamtiš profesiju sa B, da hoćeš. Dakle, neki savjeti vam mogu pomoći u ovom procesu.

Vidi_takođe: ▷ Sanjati o agendi Šta to znači?

Da biste zapamtili listu, pročitajte je nekoliko puta zaredom, koncentrisano.

Pokušajte mentalizirati naziv svakog od profesije, pokušavajući zapamtiti sve informacije koje znate o tome, uključujući i da li ste u nekom trenutku već imali neku vrstu interakcije sa profesionalcem u ovoj oblasti.

Kada pronađete riječi koje su vam nove, odnosno koje još niste znali, pa pokušajte da ih istražite i saznate informacije o njima.

Što više informacija znate o riječi koju želite zapamtiti, lakše ćete je kasnije zapamtiti . To se događa zato što je svaka informacija pohranjena na način povezan s tom riječi i kada je se sjetite imat ćete mnogo mentalnih pokretača koji će vam pomoći. Super, zar ne!?

Vidi_takođe: ▷ 10 simpatija da čovjeka poludi za mnom

Također je veoma važno da često čitate, da vaš um uvijek bude aktivan i da uvijek pokušavate otkriti nove stvari.

Osim toga, zdrava rutina puno pomaže održavajte svoje pamćenje ažurnim.

Igre s riječima

Igre riječima poput Stop/Adedonha su dobra opcija za svakoga ko želi poraditi na svom pamćenju.

Ove igre rade kroz izazove, gdje vimorate zapamtiti određene riječi, povezane s određenim temama i koje počinju na unaprijed određeno slovo.

Ako želite naučiti kako se svira, pogledajte korake koje ćemo vam dati u nastavku:

 • Za početak igre potrebna su najmanje dva igrača;
 • Svaki igrač mora nacrtati tablicu na listu papira, gdje svaka kolona odgovara temi;
 • Teme igre moraju biti oko 10 i moraju biti odabrane zajedno od strane igrača;
 • Nakon što su svi stolovi spremni, igrači moraju izvlačiti slovo abecede i odatle prvo će započeti krug. Za crtanje, prsti se mogu bacati kao u neparnom ili parnom sporu. Zbir izbačenih prstiju se zatim upoređuje sa abecedom. Ako su pokrenuta ukupno 2 prsta, na primjer, odgovarajuće slovo je B;
 • Čim se slovo otkrije, igrači moraju početi ispunjavati prvi red tabele, stavljajući riječ za svako tema / kategorija. Primjer: Ime sa B, profesija sa B, automobil sa B itd;
 • Igrač koji prvi završi popunu linije tabele, viče "Stop" i zaustavlja igru;
 • Nakon toga, bodovi se broje kako bi se utvrdilo ko je bio pobjednik runde. Sve ubačene riječi se provjeravaju, a one koje ne ponovi drugi igrač vrijede 10 bodova, 5 bodova zakoji se ponavljaju i 0 bodova za one koji nisu popunjeni;
 • Nakon toga se mogu izvlačiti nova slova i započeti novi krugovi sukcesivno;
 • Možete izvesti onoliko rundi koliko želite, sve dok se slovo ne ponavlja.slovo.
 • Na kraju, ko postigne najviše poena dokazuje da ima dobro pamćenje i pobjeđuje u igri.

John Kelly

John Kelly je renomirani stručnjak za tumačenje i analizu snova i autor popularnog bloga Meaning of Dreams Online. Sa dubokom strašću za razumijevanjem misterija ljudskog uma i otkrivanjem skrivenih značenja iza naših snova, John je svoju karijeru posvetio proučavanju i istraživanju carstva snova.Prepoznat po svojim pronicljivim i provokativnim tumačenjima, John je stekao lojalne sljedbenike entuzijasta snova koji željno iščekuju njegove najnovije objave na blogu. Svojim opsežnim istraživanjem kombinuje elemente psihologije, mitologije i duhovnosti kako bi pružio sveobuhvatna objašnjenja za simbole i teme prisutne u našim snovima.Džonova fascinacija snovima počela je u njegovim ranim godinama, kada je iskusio živopisne i ponavljajuće snove koji su ga zaintrigirali i želeli da istraži njihov dublji značaj. To ga je navelo da stekne diplomu iz psihologije, a zatim i magistrirao iz studija snova, gdje se specijalizirao za tumačenje snova i njihov utjecaj na naš budni život.Sa više od decenije iskustva u ovoj oblasti, Džon je postao dobro upućen u različite tehnike analize snova, omogućavajući mu da ponudi dragocene uvide pojedincima koji traže bolje razumevanje svog sveta snova. Njegov jedinstveni pristup kombinuje i naučne i intuitivne metode, pružajući holističku perspektivuodjekuje raznolikom publikom.Osim prisustva na internetu, John također vodi radionice tumačenja snova i predavanja na prestižnim univerzitetima i konferencijama širom svijeta. Njegova topla i privlačna ličnost, u kombinaciji sa njegovim dubokim znanjem o ovoj temi, čine njegove sesije upečatljivim i nezaboravnim.Kao zagovornik samootkrivanja i ličnog rasta, John vjeruje da snovi služe kao prozor u naše najdublje misli, emocije i želje. Kroz svoj blog Meaning of Dreams Online, on se nada da će osnažiti pojedince da istraže i prihvate svoj podsvjesni um, što će na kraju dovesti do smislenijeg i ispunjenijeg života.Bilo da tražite odgovore, tražite duhovno vodstvo ili ste jednostavno zaintrigirani fascinantnim svijetom snova, Johnov blog je neprocjenjiv resurs za razotkrivanje misterija koje leže u svima nama.