▷ Zodijački kamen Ribe Pogledajte šta je to i kako ga koristiti!

John Kelly 12-10-2023
John Kelly

Šta je kamen rođenja za Ribe? To je ametist, kristal povezan sa transformacijom, harmonijom i duhovnošću.

Ametist je ljubičasti kristalni kamen i smatra se kamenom rođenja Riba. Ovaj kamen ima energiju koja je povezana sa transformacijom, srećom, mirom, harmonijom, spokojem, ali i duhovnošću. Osim što promoviše umirujući učinak za one koji ga nose, on odbija negativne energije i potiče dobre vibracije.

Ametist je kamen poznat po tome što prima i prenosi vitalne duhovne energije od ultraljubičastih zraka, koji se koristi za buđenje gornje čakre i promoviraju harmoniju u okolini. Štiti tijelo od psihičkih napada i pretvara loše energije u energije ljubavi. Osim toga, prirodno je umirujuće sredstvo, blokira negativne energije iz okoline i stres.

Ovaj kamen se još od davnina koristio za vraćanje zdravog razuma i razuma ljudima koji su bili predani fizičkim ili ugađajući strasti

Ametist je vrlo mističan kamen, njegova ljubičasta boja daje mu velike duhovne moći, zaštitne energije sposobne da poboljšaju hvatanje vitalne energije tijelom i umom. Izuzetno je koristan za mentalne procese, stimuliše ravnotežu i dobre misli, veoma koristan za donošenje odluka, posebno kada se radi osituacije velikih emocija, služeći kao most između fizičkog i astralnog svijeta.

Ovaj kamen, koji se povezuje sa znakom ribe, uklanja egocentrične misaone obrasce iz ljudskog uma, oslobađajući mentalne napetosti, u dodatak za jačanje mudrosti i vraćanje vjere i religioznosti.

Pored svega što smo već spomenuli, ametist je kamen koji omogućava širi pogled na život, sagledavanje njegove beskonačnosti i otklanjanje svakodnevnih briga, jer je to moguće da shvate koliko su mali pred životom koji nas okružuje.

Prednosti upotrebe ametista – znak Riba

 • Pruža snažnu zaštitu od negativnih energija i lošeg utiče;
 • Promoviše pročišćavanje fizičkog tela i uma;
 • Pomaže u jačanju intuicije i buđenju medijuma;
 • Promoviše duhovno uzdizanje;
 • Pomaže u povećanju vitalnost i raspoloženje;
 • Olakšava koncentraciju, poboljšavajući meditaciju;
 • Promoviše mentalnu ravnotežu;
 • Pomaže u uklanjanju ljutnje, tjeskobe i straha;
 • Pomaže u boljem razumjeti snove i zapamtiti ih;
 • Olakšava proces donošenja odluka;
 • Štiti od utjecaja negativnih energija;
 • Može se koristiti za buđenje superiornih čakri;
 • Pomaže u liječenju alkoholizma;
 • Promoviše pročišćavanje fizičkog tijela;
 • Pomaže u održavanju ravnoteže sistemaendokrini;
 • stimuliše metabolizam;
 • leči glavobolje;
 • reguliše crevnu floru;
 • pomaže u procesu mršavljenja;
 • smiruje nervni sistem;
 • Olakšava fizičku bol;

Kako Ribe trebaju nositi ovaj kamen?

Postoji nekoliko načina za korištenje kamenog ametista. Ako je ono što želite da promovirate ravnotežu okruženja, na primjer, blokiranje negativnih energija na nekom mjestu i favoriziranje pozitivnih vibracija, onda morate imati ametist na tom mjestu.

Da biste ga koristili u svakodnevnom životu, idealno je da kamen u amajliji visi o ogrlici, narukvici ili gležnjaču. Druga opcija je da nosite kamen pomoću privjeska za ključeve.

Ametist također možete nositi sa sobom, u džepu ili torbici.

Odaberite najbolji način za nošenje ametista i obavezno iskoristite ga, tako da možete uživati ​​u svim blagodatima ovog kamena.

Vidi_takođe: Sanjati nož u tuđoj ruci značenja

Za Ribe, ametist je kristal koji donosi mnoge prednosti, tako da ne biste trebali prestati tražiti jedan.

Kako očistite i energizirajte svoj kamen znaka Ribe?

Važno je da znate da kamenje, kada se često koristi, akumulira energiju koja dolazi od drugih ljudi, ali i iz okruženja u kojem prolazite. Stoga je vrlo važno da s vremena na vrijeme izvršite energetsko čišćenje vašeg kamena. Na taj način će se osloboditi onih energija koje su loše za nju.vi i otvorite prostor da nastavite svoju zaštitnu akciju.

Vidi_takođe: Znate li značenje imati kaktus u zatvorenom prostoru prema Feng Shuiju?

Postoji nekoliko načina da očistite svoj kristal, važno je da pronađete tehniku ​​koja vam je najpraktičnija. Neke od tehnika koje se koriste su:

 • Svoje kristale možete oprati u prirodnoj tekućoj vodi kao što je rijeka ili more. Da biste to učinili, morate otići do mjesta gdje ste pronašli tu vodu i okupati svoje kristale u njoj;
 • Također možete umočiti svoj kamen u mješavinu vode i kamene soli. To možete učiniti u običnoj posudi i pričekati nekoliko sati da se energija potpuno rasprši;
 • Drugi način da očistite svoje kristale je pušenje. U tom slučaju samo zapalite tamjan ili zapalite neke grane bilja i ostavite kristale tako da dođu u kontakt s dimom;
 • Također možete ostaviti svoje kristale na mjestu gdje mogu doći u kontakt kišnicom i ostavite ih na tom mjestu da se okupaju tom vodom.

Nakon što očistite svoje kristale, važno je da ih i energizirate. Ovo se uglavnom radi dovođenjem kamena u kontakt s prirodnim elementima.

Da biste energizirali svoj ametist, možete koristiti neke od ovih tehnika:

 • Ostavite kristale izložene sunčevoj svjetlosti nekoliko sati. Možete pronaći mjesto gdje je vaše kamenjeu kontaktu s tom svjetlošću i ostavite ih tamo nekoliko sati;
 • Također možete izložiti svoj ametist mjesečini. Za to pronađite mjesto gdje ona prima tu svjetlost. U idealnom slučaju, to bi trebalo biti u noći punog mjeseca;
 • Njegovi kristali se također mogu energizirati u kontaktu sa zemljom, za to postavite kamenje na mjesto gdje ima zemlje, što može biti čak i vaza sa biljke i ostavite ih tamo nekoliko sati.

Kada se pravilno očistite i napunite energijom, moći ćete uživati ​​u svim blagodatima koje kamenje donosi u vaš život, koristeći njihov puni potencijal.

John Kelly

John Kelly je renomirani stručnjak za tumačenje i analizu snova i autor popularnog bloga Meaning of Dreams Online. Sa dubokom strašću za razumijevanjem misterija ljudskog uma i otkrivanjem skrivenih značenja iza naših snova, John je svoju karijeru posvetio proučavanju i istraživanju carstva snova.Prepoznat po svojim pronicljivim i provokativnim tumačenjima, John je stekao lojalne sljedbenike entuzijasta snova koji željno iščekuju njegove najnovije objave na blogu. Svojim opsežnim istraživanjem kombinuje elemente psihologije, mitologije i duhovnosti kako bi pružio sveobuhvatna objašnjenja za simbole i teme prisutne u našim snovima.Džonova fascinacija snovima počela je u njegovim ranim godinama, kada je iskusio živopisne i ponavljajuće snove koji su ga zaintrigirali i želeli da istraži njihov dublji značaj. To ga je navelo da stekne diplomu iz psihologije, a zatim i magistrirao iz studija snova, gdje se specijalizirao za tumačenje snova i njihov utjecaj na naš budni život.Sa više od decenije iskustva u ovoj oblasti, Džon je postao dobro upućen u različite tehnike analize snova, omogućavajući mu da ponudi dragocene uvide pojedincima koji traže bolje razumevanje svog sveta snova. Njegov jedinstveni pristup kombinuje i naučne i intuitivne metode, pružajući holističku perspektivuodjekuje raznolikom publikom.Osim prisustva na internetu, John također vodi radionice tumačenja snova i predavanja na prestižnim univerzitetima i konferencijama širom svijeta. Njegova topla i privlačna ličnost, u kombinaciji sa njegovim dubokim znanjem o ovoj temi, čine njegove sesije upečatljivim i nezaboravnim.Kao zagovornik samootkrivanja i ličnog rasta, John vjeruje da snovi služe kao prozor u naše najdublje misli, emocije i želje. Kroz svoj blog Meaning of Dreams Online, on se nada da će osnažiti pojedince da istraže i prihvate svoj podsvjesni um, što će na kraju dovesti do smislenijeg i ispunjenijeg života.Bilo da tražite odgovore, tražite duhovno vodstvo ili ste jednostavno zaintrigirani fascinantnim svijetom snova, Johnov blog je neprocjenjiv resurs za razotkrivanje misterija koje leže u svima nama.